Porsiyon: 4
Kalori: 2790 (porsiyon: 697)
Kap: 26 cm çapında tencere ve büyük sahan ve servis tepsisi
Malzemeler
- 400 gr hengel ( 2 kase kadar)
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 250 gr kıyma
- 1 büyük soğan
- 3 orta boy domates veya 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 dal maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- Haşlamak için: 4 litre kadar su
- '' '' : 1 yemek kaşığı tuz
- Üzeri için: 2 kase yoğurt
- '' '' : 3-4 diş sarmısak
- '' '' : 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Haşlama suyunu ve tuzu tencereye koy, fokur fokur kaynasın. Hengelleri içine at. Arada karıştırarak 15 dakika kadar haşla. Ocağı kapat.Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Domatesleri soy, küçük küçük doğra.
Bu arada sahana yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi sararana kadar, 2-3 dakika kavur. Kıymayı ekle suyunu çekene kadar, 1-2 dakika kavur. Domatesleri kat, yumuşayana kadar,5-6 dakika kavur. (Salçalıysa, salçayı koy, çevir. 1 çay bardağı su ekle.) Maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu ekle.
Hengeli süz. Hemen servis tepsisine al. (hafif sulu olmalı). Sarmısağı soy, yıka, rendele, yoğurda ekle. Tuz koy, karıştır. Hengelin üzerine dök. İstersen 40-50 gr tereyağında, 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi yak , üzerine gezdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder