Porsiyon: 8
Kalori: 3225 (porsiyon: 403)
Kap: 24 cm çapında tencere ve büyük sahan
Malzemeler
- 1 paket makarna (500 gr)
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 4 tane orta boy domates
- 2-3 diş sarmısak
- 1 su bardağı siyah zeytin
- 100 gr kaşar peynir
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Haşlamak için: 3 litre su
- '' '' : 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
Zeytinlerin, soyarak çekirdeklerini çıkar, ikiye böl. Domatesleri soy, küçük küçük doğra. Sarmısakları soy, yıka, doğra. Kaşar peyniri rendele.Tencereye suyu ve tuzu koy. Fokur fokur kaynayınca, makarnaları içine at, karıştır. Arada karıştırarak, hafif yumuşayana kadar, 12 dakika pişir. Süz, soğuk sudan geçir. Tencereye 2 kaşık yağı koy, kızdır. Makarnaları içine at, 2-3 kez çevir. Ocağı kapat.
Bu arada sahana 2 kaşık yağı koy, kızdır. Sarmısakları içine at 2-3 kez çevir. Domatesleri koy, yumuşayana kadar, 5-6 dakika pişir. ( hafif sulu kalmalı). Zeytinleri at. Baharatları ve tuzu ekle 1-2 kez çevir.
Makarnalar servis yapılırken üzerine bu içten koy, kaşarpeynir ekle. Ya da tenceredeki makarnaların içine ekle, çevir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder