Paskalya ekmeği

Süre: 235 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 2350 (porsiyon: 78)
Kap: Büyük tas ve 30 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 2 tane yumurta
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Tepsi için: 1 kaşık sızma zeytinyağı
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı su
  •     ''       ''  : 1 yemek kaşığı yoğurt

Tarif

Tasa unu, sıcağa yakın ılık suyu, yumurtaları, şekeri, 3 kaşık yağı, mahlepi, tuz ve mayayı koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Ellerini unla ovuşturarak temizle. 3-4 dakika yoğur. Pürüzsüzleşsin. Bütünleştir. Tastaki unu silkele, içine koy. Tasın üzerini ıslak bezle ört. En az 1,5-2 saat mayalansın. İki misli kabarsın. Yeteri kadar kabarmamışsa biraz daha beklet.
Tepsiyi yağla hamuru içine koy. Elle bastırarak düzelt. 30-35 dakika daha beklesin. Üzerine su ile çözülmüş yoğurt sür. Fırını 200*Cye ayarla, kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder