Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 950 (porsiyon: 237)
Kap: 26 cm çapında kapaklı tava ve 20*30 cm borcam veya toprak kap
Malzemeler
- 300 gr karides ( ayıklanmış - donmuş da olabilir )
- 3 yemek kaşığı tereyağı ( 30 gr )
- 3 orta boy domates
- 7-8 tane sivribiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100 gr taze kaşar peynir
- 1/2 çay bardağı su
Tarif
Domatesleri çok mimik doğra. Biberleri çok ince doğra. Tavaya tereyağını koy, kızdır. İçine biberleri at, 2 dakika kavur. Domatesleri koy, yumuşayana kadar 4-5 dakika çevir. Hafif sulu kalmalı. Karidesleri yıka. Tavaya ekle, karıştır. Suyu ekle. Karidesler hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 15-20 dakika pişir. Fırın kabına al. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri yay. Fırını 200* C ye ayarla, ısınınça tepsiyi içine koy, Üstü hafif kızarana kadar pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder