Porsiyon: 6j
Kalori: 1625 (porsiyon: 270)
Kap: 2 tane küçük sahan ve 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- Hamuru için: 1 tane yumurta
- '' '' : 5 tepeleme yemek kaşığı un
- '' '' : 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı erişte
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tane orta boy soğan
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı tavuk suyu + su
Tarif
1 yumurta, 5 kaşık un ve 1/2 çay kaşığı tuzu bir tasa koy, pürüzsüzleşene kadar yoğur, bütünleştir. Oklava ile tezgah üstünde, gerekirse hafif unlayarak, 3 mm kalınlığıda aç. 5 mm genişliğinde şeritler halinde kes. Şeritleri de 3 mm kalınlığında doğra.Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Tencereye 1 yemek kaşığı yağı koy, kızdır, unu içine koy, kokusu gelene kadar kavur. Bırak soğusun.
Tereyağını sahana koy, ısıt. Hamurları içine koy, karıştırarak hafif kahverengi olana kadar kavur. Diğer sahana 2 yemek kaşığı zeytinyağı koy, kızdır. Soğanları ekle rengi sararana kadar kavur.
Soğumuş olan una soğuk suyu azar azar koyarak çöz. Kalan suyu da ekle. Sürekli karıştırarak, fokur fokur kaynayana kadar pişir. Tuzu at. Erişteleri ekle, arada karıştırarak orta ateşte 10 dakika pişir. Hamurları at. 2 Dakika daha pişir. Naneyi ekle.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder