Porsiyon: 6
Kalori: 3160 (porsiyon: 451)
Kap: 24 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 paket çubuk makarna (500 gr)
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı (10 gr)
- 1 çay kaşığı tuz
- Haşlamak için: 3 litre su
- '' '' : 1 yemek kaşığı tuz
- Üzeri için: 150 gr fıdıkiçi
- '' '' : 3 yemek kaşığı tozşeker
Tarif
Suyu ve tuzu tencereye koy, fokur fokur kaynat. İçine makarnaları at, yükseğe yakın orta ateşte arada karıştırarak 10 dakika haşla. Suyunu süz. Soğuk suyun altına çok az tut, ısısını düşür. Tencereye yağları koy, kızsın. Makarnaları kat. 3-4 tur karıştır.Fındıkları ve şekeri robotta çek veya havanda döv. Yerken makarnaların üzerine dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder