Kıymalı Makarna

Süre: 30 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 2900 (porsiyon: 414)
Kap: 24 cm çapında tencere ve büyük boy sahan

Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 250 gr kıyma (nuar veya kontrafile)
  • 1 orta boy soğan
  • 3 tane orta boy domates veya 1,5 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 dal maydanoz
  • 1 sivribiber (istenirse)
  • Haşlamak için: 3 litre su
  •      ''            '' : 1 tatlı kaşığı tuz

Tarif

Tencereye suyu ve tuzu koy, fokur fokur kaynayınca, makarnaları içine at, karıştır. Ocağı orta ateşe al. 12 dakika arada karıştırarak, haşla. Süz, soğuk sudan geçir. (tamamen soğumasın, Isısı düşsün yeter)!
Makarnalar olurken, soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Domateslerin kabuğunu soy, küçük küçük doğra.Yağı sahana koy, kızdır. Soğanı içine koy, sararana kadar, 2-3 dakika kavur. Kıymayı kat, suyunu salıp, çekene kadar 2-3 dakika kavur.  (Salçalı yapılacaksa salçayı ekle, çevir, 1 çay bardağı kadar su ekle, 1 dakika pişir). Domatesleri ekle. Yumuşayana kadar, 4-5 dakika pişir. (hafif sulu kalmalı).
Kıymalı harcı tencereye aktar. Isınınca makarnaları ekle, 2-3 kez karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder