Porsiyon: 6
Kalori: 2700 (porsiyon: 450)
Kap: 24 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 400 gr haşlanmış kuşbaşı et (nuar veya kontrafile)
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 tane orta boy domates
- 2 tane sivribiber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı kuşüzümü
- 2 yemek kaşığı dolma fıstığı
- 2,25 su bardağı su + domatesin suyu + etin suyu
Tarif
Domateslerin kabuğunu soy, robotta püre yap. Su bardağına koy. Biberleri doğra. Kuşüzümlerini yıka suda beklet, süz.Tencereye yağı koy, kızdır. Arpa şehriyeleri ve dolma fıstıklarını koy. Şehriyeler hafif kahverengi olana kadar kavur. Domatesi ekle 1-2 dakika pişir. Etin suyunu su bardağına al. Eti içine koy. Biberleri ekle. Bütün sıvı, (su+etsuyu+domates püresi). 2,25 su bardağı olacak şekilde, suyunu ayarla, içine koy. Tuz ve karabiberi ekle. Kaynayana kadar yüksek, daha sonra çok kısık ateşte, kapak kapalı olacak şekilde, 15 dakika pişir. Kapağı aç, Kuş üzümlerini koy. 1 tur karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. (Suyu akıp, yumuşamasın diye). Kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servisten önce 1 tur daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder