Porsiyon: 30
Kalori: 3035 (porsiyon: 103)
Kap: 26 cm çapında tava
Malzemeler
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı (tuzlusu da olabilir)
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 paket kabartna tozu
- Kızartmak için: 1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
Tarif
Hamur malzemelerinin hepsini bütük bir tasa koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Unlanmış tezgaha al. 3-4 dakika kadar yoğur. Bütünleştir. Merdane ile 0,5 cm kalınlığında aç. 3 parmak genişliğinde şeritler halinde kes. Şeritleri de 3 parmak genişliğinde verev olarak kes. veya su bardağını bastırarak kes.Tavaya yağı koy, iyice kızdır. (içine hamuru atınca foşurdamalı, yoksa çok yağ çeker). Hamurları içine at. Arkalı önlü kızarat.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder