Porsiyon: 3
Kalori: 1300 (porsiyon: 433)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane sivribiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,25 su bardağı sıcak su
Tarif
Domateslsrin kabuğunu soy, minik minik doğra. Biberi doğra.Tencereye yağı koy kızdır. Domatesi kat, yumuşayana kadar 5-6 dakika pişir. Bulguru kat çevir.Salçalı ise salçayı kat, karıştır. Biberi ve tuzu kat, karıştır. Suyunu ekle. Kaynayınca, ocağı kıs. Kapağını açmadan 15 dakika pişir. Kapağı aç, bir tur karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. Kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servisten önce bir tur daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder