Kıymalı Tepsi Böreği

Süre: 85 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 2700 (porsiyon: 225)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve büyük sahan

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta akı
  • İçi için: 250 gr kıyma (nuar veya kontrafile)
  •   ''    ''   : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •   ''    ''   : 3 tane orta boy soğan
  •   ''    ''   : 2 dal maydanoz
  •   ''    ''   : 1/2 çay kaşığı karabiber
  •   ''    ''   : 1 çay kaşığı tuz
  • Tepsi için : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Üzeri için : 1 tane yumurta sarısı
  •     ''       ''   : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •     ''       ''   : 1 yemek kaşığı çörekotu

Tarif

Soğanları soy, yıka, minik minik doğra. Sahana 2 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. İçine soğanları koy, rengi sararana kadar, 4-5 dakika kavur. Kıymayı ekle, suyunu salıp çekene kadar, 1-2 dakika kavur. Tuz, karabiber at. Maydanozu içine doğra, karıştır. Ocağı kapat.
Bir tasa süt, yumurta akı ve 6 yemek kaşığı yağı koy, çatalla çırp. Tepsiyi yağla. 1 yufkayı içine, kenarları dışarı sarkacak şekilde ser. Bir miktar sütlü karışım  serp. Diğer yufkayı üzerine buruşuk şekilde ser. Buna da sütlü karışımdan bir miktar serp. Kıymalı harcı içine dök, yay. Son yufkayı da üzerine buruşuk şekilde ser. Buna da sütlü karışım serp. En alttaki yufkanın sarkan uçlarını üzerine kapat. 2 yemek kaşığı sütlü harç, 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yağı karıştır. Üzerine sür. Çörekotu serp.
Fırını 180* C ye ayarla, ısınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Hemen fırından çıkar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder