Mantarlı Makarna

Süre: 40 dakika
Porsiyon: 7
Kalori: 2750 (porsiyon: 392)
Kap: 24 cm çapında tencere ve büyük sahan

Malzemeler

  • 1 paket makarna (500 gr)
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 8-10 tane mantar
  • 3 orta boy domates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 2-3 tane sivribiber
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 dal maydanoz
  • Haşlamak için: 3 litre su
  •        ''          '' : 1 yemek kaşığı tuz

Tarif

Soğanı soy, yıka, minik minik doğra Domatesleri soy, küçük küçük doğra. Mantarları yıka, küçük küçük doğra. Biberleri doğra. Maydanozu kıy. Havucu kazı, rendele. Sarmısağı soy, yıka, doğra.
Tencereye suyu ve tuzu koy. Fokur fokur kaynayınca makarnaları içine at, karıştır. Orta ateşte, arada karıştırarak, hafif yumuşayana kadar, yaklaşık 12 dakika pişir. Süz. Soğuk sudan geçir.
Sahana 3 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanı ve sarmısağı koy, rengi sararana kadar, 3 dakika kavur.Mantarları kat, suyunu salıp, çekene kadar kavur. Havuç ve biberi kat, 2-3 dakika kavur. Domatesleri at,  yumuşayana kadar, 4-5 dakika pişir. (hafif sulu kalmalı). Baharatları, tuzu ve maydanozu kat, karıştır, ocağı kapat.
Makarna tenceresine, 3 kaşık yağı koy, kızdır. Makarnaları içine at, 2-3 kez çevir. Makarnalar servis yapılırken üzerine bu sostan koy. Ya da makarna tenceresinin içine koy, çevir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder