Porsiyon: 4
Kalori: 1600 (porsiyon: 400)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 100 gr kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1,5 su bardağı sıcak su
Tarif
Soğanı soy, yıka, minik minik doğra.Tencereye yağı koy kızdır. Soğanları içine at. Sararana kadar 2-3 dakika kavur. Kıymaya kat, suyunu çekene kadar, yaklaşık 2 dakika kavur. Bulguru ekle, 2 dakika kadar kavur. Salçayı ekle, çevir. Suyu azar azar katarak, salçayı çöz. Bütün suyu ekle. Tuz, karabiber koy. Kaynadıktan sonra ocağı tamamen kıs, tencerenin kapağını kapat. 15 dakika tencerenin kapağını açmadan pişir. Kapağı aç, bir tur karıştır. Ocağı kapat. Üzerine kağıt havlu ser. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce tekrar karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder