Zeytinli Ekmek

Süre: 270 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 2000 (porsiyon: 66)
Kap: Büyük tas ve 30 cm çapında tepsi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1,25 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı yoğurt
  •     ''     ''  : 2 yemek kaşığı su

Tarif


Bu arada zeytinlerin çekirdeğini soyarak çıkar. İkiye böl.
Tasa un, sıcağa yakın ılık su, 2 kaşık yağ, şeker, tuz ve mayayı koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp, hamuru üzerine al. 3-4 dakika yoğur. Pürüzsüzleşsin. Zeytinleri içine yedir. Bütünleştir. Tasdaki unu dök, hamuru içine koy. Tasın üstüne ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklesin. Kabarıp iki misli olsun. Yeteri kadar kabarmamışsa biraz daha beklet.
Hamuru unlanmış tezgaha al. Yumrukla bastırarak havasını al. Tepsiyi yağla, un serp, silkele. Hamuru içine koy. Elle bastırarak düzelt. 30-35 dakika daha beklesin. Yoğurdu su ile karıştır. Üzerine sür.Fırını 200* C ye ayarla, kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar 25-30 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder