Patatesli Sigara Böreği

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 24
Kalori: 6370 (porsiyon: 265)
Kap: 20 cm çapında tencere ve 26 cm çapında tava

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 3 tane orta boy patates
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 
  • 3 tane büyük soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Haşlamak için: 2 litre su
  • Kızartmak için: 1,5 su bardağı sızma zeytinyağı

Tarif

Patatesleri iyice yıka, tencereye su ile beraber koy. Kaynayınca, ocağı kıs. Yumuşayana kadar, yaklaşık 40-45 dakika haşla. Pişip, pişmediğini anlamak için, bıçak batır. Rahat giriyorsa olmuştur. Suyunu dök. Soğuk su ile soğumasını sağla. Kabuklarını soy. Büyük bir salata tabağına koy. Patates ezeceği veya çatalla, ezele.  Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Tencereye, 6 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Rengi iyice sararana kadar, yaklaşık 6-7 dakika kadar, kavur. Patatesi içine koy, karıştır. Tuz, karabiber ekle, karıştır. Ocağı kapat.
1 yufkayı al, ortadan ikiye katla. 4 veya 5 üçgen parçaya böl. 8-10 tane olsun. Diğer yufkalara da aynı işlem yap. 1 üçgen parçayı tezgaha ser. Yuvarlak kenar tarafına, 1-1,5 kaşık kadar, patatesli iç koy. Ügenin tepe noktasına su sür. Yufkanın kenarlarını üzerine kapat. Üçgenin tepe noktasına doğru sigara gibi sar.
Tavaya yağı koy, kızdır.( İçine börek koyunca foşurdamalı, yoksa çok yağ çeker! ) Börekleri döndüre döndüre kızart. Kağıt havlu serilmiş tabağa al.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder