Ispanaklı Yoğurt Çorbası

Süre: 45 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 590 (porsiyon: 98)
Kap: Küçük sahan ve 20 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 6-7 tane ıspanağın kökü
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 kase yoğurt
  • 2,5 yemek kaşığı un
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı soğuk su veya tavuk suyu

Tarif

Ispanağın köklerini 4-5 cm içerden kes. Kökün ucunu da kes at. İyice yıka. Küçük küçük doğra.
Sahana 1,5 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. İçine unu ekle, karıştırarak kokusu gelene kadar, 1-2 dakika kavur. Bırak soğusun. İçine 1 su bardağı soğuk su koy, çöz.
Yoğurdu ve yumurta sarısını çatalla çırp. Unlu suyu ekle, karıştır.
Soğanı soy, yıka, mini minik doğra. Tencereye 1,5 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanı içine at. Rengi sararana kadar, 2 dakika kavur. Ispanak kökünü koy, 1-2 dakika çevir. İki su bardağı soğuk su koy. Yoğurtlu karışımı, nane ve tuzu ekle. Kaynayana kadar sürekli karıştır. Ocağı kıs. 10 dakika daha kaynat.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder