Porsiyon: 24
Kalori: 5400 (porsiyon: 225)
Kap: 26 cm çapında tava ve servis tabağı
Malzemeler
- 3 tane yufka
- 200 gr peynir veya lor
- Kızartmak için: 1,5 su bardağı sızma zeytinyağı
Tarif
Peyniri bıçakla keserek ufala. Bir çay tabağına su koy.Yufkayı ortadan ikiye katla, tezgaha yay. Dört üçgen parçaya böl. Bölebilirsen 5 parça da olur. 8-10 parça olsun Diğer yufkalara da aynı işlemi yap. Üçgenin yuvarlak kenar kısmına, 1-1,5 kaşık peynir koy. Üçgenin tepe noktası tarafına elle su sür. Uçlarını üzerine doğru katla. Sigara gibi sar. (peynirli; kızartırken patlıyor, yağın içine akıp, yanıyor. Lorlu; yapılırsa daha az akıyor. Patateslisi hiç akmaz).
Tavaya yağı koy, kızdır. Böreği içine atınca, foşurdamalı yoksa daha çok yağ çeker! Döndüre döndüre kızart. Kağıt havlu serilmiş tabağa al. Yağı başka zaman tekrar kullanma, dök!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder