Porsiyon: 12
Kalori: 2850 (porsiyon: 237)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 3 tane yufka
- 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 250 gr peynir veya 1/2 kangal sucuk veya 150 gr pastırma
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- Üzeri için: 1 tane yumurta sarısı
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı zızma zeytinyağı
Tarif
1 yumurta ve bir yumurta akını (sarısı üzeri için) çatalla çırp. Süt ve yağı ekle karıştır. Tepsiyi yağla.1 tane yufkayı tezgaha yay. Yarısına sütlü harçtan fırça ile sür. Diğer yarısını üzerine kapat. Yarım daire olsun. 4 tane üçgen parçaya böl. Yuvarlak kenarı tarafına 2 kaşık peynir koy. (Sucuk veya pastırma da olabilir). Yanlarını üzerine kıvır. Fazla sıkmadan iri bir sigara gibi sar. Tepsiye diz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yap.
Yumurta sarısına 2 yemek kaşığı sütlü harç koy, çöz. Böreklerin üzerine sür. Çörekotu serp Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 45-60 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder