Peynirli-Sucuklu-Pastırmalı Rulo Börek

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 2850 (porsiyon: 237)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 8 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 250 gr peynir veya 1/2 kangal sucuk veya 150 gr pastırma
  • 1 yemek kaşığı çörekotu
  • Üzeri için: 1 tane yumurta sarısı
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı zızma zeytinyağı

Tarif

1 yumurta ve bir yumurta akını (sarısı üzeri için) çatalla çırp. Süt ve yağı ekle karıştır. Tepsiyi yağla.
1 tane yufkayı tezgaha yay. Yarısına sütlü harçtan fırça ile sür. Diğer yarısını üzerine kapat. Yarım daire olsun. 4 tane üçgen parçaya böl. Yuvarlak kenarı tarafına 2 kaşık peynir koy. (Sucuk veya pastırma da olabilir). Yanlarını üzerine kıvır. Fazla sıkmadan iri bir sigara gibi sar. Tepsiye diz. Diğer yufkalara da aynı işlemi yap.
Yumurta sarısına 2 yemek kaşığı sütlü harç koy, çöz. Böreklerin üzerine sür. Çörekotu serp Fırını 175*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 45-60  dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder