Süre: 120 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 2100 (porsiyon: 210)
Kap: Düdüklü tencere tencere, küçük sahan ve kapaklı borcam
Malzemeler
- 250 gr asma yaprağı
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2/3 su bardağı kuru bakla
- 1/2 su bardağı buğday
- 1/2 su bardağı bulgur
- 1 orta boy soğan
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı reyhan
- 2-3 dal maydanoz
- 2-3 dal dereotu
- Üzeri için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Üzeri için: 1 ota boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Üzeri için: 50 gr pastırma
- Tencerenin dibi için: 1 tane dana pirzolası
- 1,5 su bardağı sıcak su
Tarif
Baklaları büyük bir tasa koy. Üstünü geçecek kadar su koy, sabaha kadar beklesin. Sabah süz. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Sahana 3 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Soğanı içine at, sararana kadar 1-2 dakika kavur. Salçayı ekle çevir. Ocağı kapat. Bakla, buğday ve bulguru büyük bir tasa koy. İçine soğanı koy. Maydanoz ve dereotunu ince kıy. Tasa ekle. Baharatları ve tuzu koy. 1/2 çay bardağı su ekle. İyice karıştır. Tencerenin dibine eti koy. Yaprakların parlak yüzü dışarı gelecek şekilde biraz iç koy. Uçlarını kapatarak, sigara gibi sar. Tencereye diz. Üzeri için soğanı da minik minik doğra. Sahana yağı koy, kızdır, soğanı ekle. Salçayı koy. çevir. Dolmaların üstüne yay. Tencerenin kenarından suyu koy. Kapağını kapat. Ocağa koy. Düdüğünden buhar çıkınca, düdüğü kapat. Ocağı iyice kıs. 45 dakika pişir. Ocağı kapat. Tencereyi soğuk suya tut. Basıncını düşür. Düdüğü aç, kapağı aç. İçindekiler soğuyunca servis kabına al. Soğuk veya sıcak yenebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder