Nohut Salatası

Süre: 75 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1400 (porsiyon: 233)
Kap: Düdüklü tencere ve salata tabağı

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tane orta boy domates
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • 10-15 tane yeşil zeytin
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tarhunotu ( varsa )
  • 1/2 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Nohutu büyük bir tasa koy. üstünü aşacak kadar su koy sabaha kadar beklesin. Sabah düdüklü tencereye koy, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su doldur. Ocağa koy, kapağı kapat. Düdükten buhar çıkmaya başlayınca, düdüğü kapat. Ocağı tam kıs. 40 dakika haşla. (pişmemişse 5 dakika daha pişir). Soğuk suyun altına tut, basıncını düşür. Kapağı aç. Nohutları süz. Soğuk suyun altına tut, soğut. Bir tasa koy. Domatesi ve minik minik doğra. Yeşil zeytinin çekirdeğini çıkar, doğra. Soğan, maydanoz ve naneyi kıy. Tuz, karabiber ve tarhunotunu nohutlara ekle. Zeytinyağı ve limonu ekle, karıştır. Salata tabağına al.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder