Porsiyon: 4
Kalori: 1900 (porsiyon: 475)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et
- 1 tane büyük domates
- 1-2 tane sivribiber
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,25 su bardağı su+etsuyu
Tarif
Hazır haşlanmış etin yoksa. Etleri düdüklüde 1 su bardağı su ile 25 dakika haşla. Domatesin kabuğunu soy. Minik minik doğra. Biberleri doğra.Pirinci yıka, süz. Tencereye yağı koy, kızdır. İçine pirinçleri at. Şeffaflaşana kadar yaklaşık 2 dakika kavur. Tereyağını koy erit. Suyunu ekle. (etin suyuda dahil, 1,25 bardak). Etleri koy karıştır. Domatesi ve biberleri de koy. Tuz ve karabiberi koy. Kaynadıktan sonra, ocağın altını kıs. Tencerenin kapağını açmadan, 15 dakika pişir. Kapağı aç. Bir tur karıştır. Üzerine kağıt havlu ser. Kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servisten önce bir kez daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder