Porsiyon: 12
Kalori: 2900 (porsiyon: 241)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 1 tane yufka
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 1 tane yumurta + 1 yumurta akı
- 400 gr peynir veya lor
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı
- '' '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Sütü küçük bir tasa koy. İçine 1 yumurta, 1 yumurta akı ve 6 kaşık yağı koy. Çatalla çırp. Peyniri ufala.Tepsiyi yağla. 1 yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde içine yay. Üzerine bir miktar sütlü karışım gezdir. Diğer 1 yufkayı üzerine buruşuk şekilde koy. Üzerine bir miktar sütlü karışım gezdir. Peynirin hepsini dök, düzelt. Son yufkayı da bunun üstüne buruşuk şekilde yay. Üzerine bir miktar sütlü karışım gezdir. En altaki sarkan uçları üzerine katla. Kalan sütün 2 kaşığını, yumurta sarısına, 1 kaşık yağla beraber koy, karıştır. Böreğin üzerine sür. Çörekotu serp.
Fırını 180*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Fırında bekletme hemen çıkar, yoksa yumuşar !
Bu tepside 5 yufka ile de olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder