Cevizli-Üzümlü Çörek

Süre: 240 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 4565 (porsiyon: 456)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı  ayçiçek yağı
  • 1 tane yumurta
  • 2/3 su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • İçi için: 1/2 su bardağı çeviziçi
  •   ''    ''   : 1/2 su bardağı sultani kuru üzüm
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •     ''       ''  : 1 yemek kaşığı çörekotu

 Tarif

Un, sıcağa yakı ılık süt, 1 çay bardağı yağ, 1 yumurta, şeker, mahlep ve mayayı, bir tasa koy.Elle mıcıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unlayarak temizle. 3-4 dakika yoğur.  İçine ceviziçi ve üzümz koy. Tekrar yoğur. Pürüzsüzleşsin. Bütünleştir. Tastaki unu dök. Hamuru içine koy, tasın üzerine ıslak bez ört. En az, 1,5-2 saat, kabarıp, 2 misli olana  kadar beklet. Un  serpilmiş tezgaha al. 10 eşit parçaya böl. Her birini top gibi yap. Tepsiyi yağla, unla, unu silkele. Çörekleri aralıklı olacak şekilde üzerine diz. 30-35 dakika daha beklet, iyice kabarsın.Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür. Çörekotu serp.

Fırını 190*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 30-35 dakika pişir. Fırından hemen çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder