Süre: 240 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 4565 (porsiyon: 456)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 tane yumurta
- 2/3 su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- İçi için: 1/2 su bardağı çeviziçi
- '' '' : 1/2 su bardağı sultani kuru üzüm
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı
- '' '' : 1 yemek kaşığı çörekotu
Tarif
Un, sıcağa yakı ılık süt, 1 çay bardağı yağ, 1 yumurta, şeker, mahlep ve mayayı, bir tasa koy.Elle mıcıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. Ellerini unlayarak temizle. 3-4 dakika yoğur. İçine ceviziçi ve üzümz koy. Tekrar yoğur. Pürüzsüzleşsin. Bütünleştir. Tastaki unu dök. Hamuru içine koy, tasın üzerine ıslak bez ört. En az, 1,5-2 saat, kabarıp, 2 misli olana kadar beklet. Un serpilmiş tezgaha al. 10 eşit parçaya böl. Her birini top gibi yap. Tepsiyi yağla, unla, unu silkele. Çörekleri aralıklı olacak şekilde üzerine diz. 30-35 dakika daha beklet, iyice kabarsın.Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sür. Çörekotu serp.
Fırını 190*C ye ayarla. Isınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 30-35 dakika pişir. Fırından hemen çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder