Süre: 235 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1950 (porsiyon: 243)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta akı
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Üzeri için: 1 yumurta sarısı
- '' '' : 1 yemek kaşığı su
Tarif
Tasa unu, yumurta akını, 3 kaşık yağı, şekeri, tuzu ve mayayı koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Üzerine al. 3-4 dakika kadar yoğur. Bütünleştir. Tasdaki unu silkele, içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklesin. Kabarıp iki misli olsun. 8 eşit parçaya böl. Sandviç şekli ver. Tepsiyi yağla. üzerine yerleştir. Kabarana kadar yaklaşık 30-35 dakika daha beklesin. Yumurta sarısını su ile çöz. Üzerlerine fırça ile sür. Fırını 200* C ye ayarla. Kızınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 25-30 dakika pişsin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder