Sandviç

Süre: 235 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 1950 (porsiyon: 243)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •     ''       ''  : 1 yemek kaşığı su

Tarif

Tasa unu, yumurta akını, 3 kaşık yağı, şekeri, tuzu ve mayayı koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Üzerine al. 3-4 dakika kadar yoğur. Bütünleştir. Tasdaki unu silkele, içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklesin. Kabarıp iki misli olsun. 8 eşit parçaya böl. Sandviç şekli ver. Tepsiyi yağla. üzerine yerleştir.  Kabarana kadar yaklaşık 30-35 dakika daha beklesin. Yumurta sarısını su ile çöz. Üzerlerine fırça ile sür. Fırını 200* C ye ayarla. Kızınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 25-30 dakika pişsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder