Köfte Yahnisi

Süre: 65 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 200 (porsiyon: 333)
Kap: 26 cm çapında kapaklı seramik tava ve 26 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 500 gr kıyma (Kontrafile)
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş bayat ekmekiçi
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su
  • Sosu için: 2 yemek kasığı sızma zeytinyağı
  •    ''       ''  : 3 orta boy domates
  •    ''       ''  : 5-6 tane sivribiber
  •    ''       ''  : 1 tane orta boy soğan
  •    ''       ''  : 1 çay kaşığı tuz
  •    ''       ''  : 1/2 su bardağı su

Tarif

Soğanı soy, yıka, rendele. Bir tasa kıymayı, yağı, ekmekiçini,karabiberi, kekiği, tuzu ve suyu koy. Elle mıncıklayarak, 2-3 dakika yoğur. Bütünleştir. Avucuna al, tasa kuvvetlice 4-5 kere vur. Küçük parçalar kopar, köfte şekli ver. Tavaya yağı koy, kızdır. Köfteleri içine koy. (fazla doldurma sulanır!) Kapağı kapat. Altı kızarınca, ocağı orta ateşe al. Öbür yüzünü çevir. Kapağı kapat. Kızarsın.
Domatesi soy, minik minik doğra. Biberleri doğra. Soğanı soy, yıka. Minik minik doğra. Tencereye yağı koy kızdır. Soğanları içine at. Rengi sararana kadar, 2-3 dakika kavur. Domatesleri kat. Yumuşayana kadar, 5-6 dakika pişir. Biberleri, tuzu ve suyu koy. Ocağı kıs. 2-3 dakika kaynasın. Köfteleri içine yerleştir. 10 dakika kadar pişsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder