Süre: 150 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 3370 (porsiyon: 842)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 2/3 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- 250 gr kaşar peynir
- 4 tane yumurta (istenirse)
- Üzerine: 1 yumurta sarısı
- '' : 1 yemek kaşığı tereyağ
- Açmak için: 2 yemek kaşığı un
Tarif
Unu, sıcağa yakın ılık suyu, yoğurdu, tuzu, 2 kaşık zeytinyağını, şekeri ve mayayı tasa koy.Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Elini unlayarak, ovala, temizlensin. Hamuru 3-4 dakika kadar yoğur, pürüzsüzleşsin. Bütünleştir. Tastaki unu dök. Hamuru içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat mayalansın, iki misli olsun. Kaşarpeyniri rendele. Hamuru 4 eşit parçaya böl. Tezgahı unla. 1 parça hamuru üzerine al. Üstünü de hafif unla. Merdane ile 10*30 cm boyutunda aç. İçine kaşarpeyniri koy. Kenarlarını ortası açık kalacak şekilde üzerine kapat. Uçlarını birleştir. Kenarlarına yumurta sarısı sür.
Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızsın. Tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir. Çıkar üzerine 1 yumurta kır. Tekrar fırına sür. 2-3 dakika daha kalsın. Çıkar. Üzerine tereyağı sür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder