Peynirli Pide

Süre: 150 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 3370 (porsiyon: 842)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • 250 gr kaşar peynir
  • 4 tane yumurta (istenirse)
  • Üzerine: 1 yumurta sarısı
  •     ''      : 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Açmak için: 2 yemek kaşığı un

 Tarif

Unu, sıcağa yakın ılık suyu, yoğurdu, tuzu, 2 kaşık zeytinyağını, şekeri ve mayayı  tasa koy.Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Elini unlayarak, ovala, temizlensin. Hamuru 3-4 dakika kadar yoğur, pürüzsüzleşsin. Bütünleştir. Tastaki unu dök. Hamuru içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat mayalansın, iki misli olsun. Kaşarpeyniri rendele. Hamuru 4 eşit parçaya böl. Tezgahı unla. 1 parça hamuru üzerine al. Üstünü de hafif unla. Merdane ile 10*30 cm boyutunda aç. İçine kaşarpeyniri koy. Kenarlarını ortası açık kalacak şekilde üzerine kapat. Uçlarını birleştir. Kenarlarına yumurta sarısı sür.

Fırını 200*C ye ayarla. İyice kızsın. Tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir. Çıkar üzerine 1 yumurta kır. Tekrar fırına sür. 2-3 dakika daha kalsın. Çıkar. Üzerine tereyağı sür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder