Porsiyon: 6
Kalori: 3800 (porsiyon: 633)
Kap: 18 cm çapında tencere ve 26 cm çapında tava
Malzemeler
- İç malzemeleri: 1 tane orta boy patates
- '' '' : 2 tane orta boy soğan
- '' '' : 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- '' '' : 2 diş sarmısak
- '' '' : 1/2 çay kaşığı karabiber
- '' '' : 1 çay kaşığı tuz
- Patates haş. için: 1,5 litre su
- Hamuru: 1 tane orta boy patates
- '' : 2,5 su bardağı un
- '' : 1 tane yumurta
- '' : 2/3 su bardağı süt veya su
- '' : 1/2 paket kabartma tozu
- '' : 1 tatlı kaşığı tuz
- Arasına: 1 yumurta sarısı
- Kızartmak için: 1 su bardağı sızma zeytinyağı
Tarif
Patatesleri yıka. Tencereye suyu koy. Patatesleri kabuğu ile içine koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. 30-40 dakika haşlansın. Bıçak batır. Rahat giriyorsa olmuştur. Soğuk suyun altında kabuklarını soy. Bir tabak içinde, 1 patatesi, patates ezici ile ya da çatalla ezele. Bu arada soğanı soy, yıka minik minik doğra. Sarmısağı soy, yıka doğra. Tencereye 3 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanları ve sarmısakları içine at. Soğanlar sararana kadar, 2-3 dakika kavur. İçine patatesi ekle, karıştır.Diğer patatesi ezele. Un, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu koy. 3-4 dakika iyice yoğur. 6 eşit parçaya böl. Her birini top yap. Birinin üstüne bastırarak hafif ez. Altına, üstüne un serp, merdane ile 1 karıştan biraz büyük aç. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sür. Yarısına patatesli iç koy. Diğer yarısını üstüne kapat. Kenarlarını bastırarak yapıştır. Diğerlerine de aynı işlemi yap.
Tavaya 1 su bardağı yağı koy. Kızdır. Hamurları arkalı, önlü kızart. Kağıt havlu serilmiş tabağa al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder