Patatesli Puf Böreği

Süre: 90 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 3800 (porsiyon: 633)
Kap: 18 cm çapında tencere ve 26 cm çapında tava

Malzemeler

  • İç malzemeleri: 1 tane orta boy patates
  •  ''        ''         :  2 tane orta boy soğan
  •  ''        ''         :  3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •  ''        ''         :  2 diş sarmısak
  •  ''        ''         :  1/2 çay kaşığı karabiber
  •  ''        ''         :  1 çay kaşığı tuz 
  • Patates haş. için: 1,5 litre su
  • Hamuru: 1 tane orta boy patates
  •      ''     : 2,5 su bardağı un
  •      ''     : 1 tane yumurta
  •      ''     : 2/3 su bardağı süt veya su
  •      ''     : 1/2 paket kabartma tozu
  •      ''     : 1 tatlı kaşığı tuz
  • Arasına: 1 yumurta sarısı
  • Kızartmak için: 1 su bardağı sızma zeytinyağı

Tarif

Patatesleri yıka. Tencereye suyu koy. Patatesleri kabuğu ile içine koy. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. 30-40 dakika haşlansın. Bıçak batır. Rahat giriyorsa olmuştur. Soğuk suyun altında kabuklarını soy. Bir tabak içinde, 1 patatesi, patates ezici ile ya da çatalla ezele. Bu arada soğanı soy, yıka minik minik doğra. Sarmısağı soy, yıka doğra. Tencereye 3 kaşık yağı koy, kızdır. Soğanları ve sarmısakları içine at. Soğanlar sararana kadar, 2-3 dakika kavur. İçine patatesi ekle, karıştır.
Diğer patatesi ezele. Un, yumurta, süt, tuz ve kabartma tozunu koy. 3-4 dakika iyice yoğur. 6 eşit parçaya böl. Her birini top yap. Birinin  üstüne bastırarak hafif ez. Altına, üstüne un serp, merdane ile 1 karıştan biraz büyük aç. Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sür. Yarısına patatesli iç koy. Diğer yarısını üstüne kapat. Kenarlarını bastırarak yapıştır. Diğerlerine de aynı işlemi yap.
Tavaya 1 su bardağı yağı koy. Kızdır. Hamurları arkalı, önlü kızart. Kağıt havlu serilmiş tabağa al.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder