Mayalı Poğaça

Süre: 235 dakika
Porsiyon: 10
Kalori: 3420 (porsiyon: 340)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 1 tane yumurta
  • 2/3 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı ılık süt veya su
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • İçi için: 150 gr beyaz peynir
  • Üzeri için : 1 yumurta sarısı
  • Tepsi için : 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Tarif

Tasa, unu, yumurtayı, 2/3 su bardağı yağı, 1 çay bardağı sıcağa yakın ılık sütü, şekeri, tuz ve mayayı koy. Elle mıncıklayarak bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. 3-4 dakika yoğur. Pürüzsüzleşsin.Toparla, bütünleştir. Tastaki unu silkele, hamuru içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklesin. Kabarsın 2 misli olsun. Yeteri kadar kabarmamışsa biraz daha beklet.
Peyniri ufala. Hamuru 10 eşit parçaya böl. Yuvarla, yassılaştır. İçine biraz penir koy, kapat. Tepsiyi yağla, içine yerleştir. En az 30 dakika daha beklet. İyice kabarsın. Üzerine fırça ile yumurta sarısı sür. Fırını 190*C ye ayarla. Kızınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar. 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder