Porsiyon: 24
Kalori: 2375 (porsiyon: 98)
Kap: Büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 3 tane yufka
- 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tas su
- 200 gr peynir veya lor
- Üstü için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Peyniri ufala.1 Yufkayı ortadan ikiye böl. Üst üste koy. 4 yada 5 üçgen parçaya böl. Her bir parçanın üzerini, fırça ile yağla. Yuvarlak kenar tarafına, 1 kaşık peynir koy. Uçlarını üstüne kapat. Sivri uca doğru sigara gibi sar. Bir çay tepsisine diz. Üzerini streç filmle kapat. Buzdolabına koy. En az 1-2 saat beklet. (Buzlukta daha uzun zaman kalabilir).Tepsiyi yağla. Dolaptan çıkar. Tasdaki suya teker teker batır, çıkar. Tepsiye diz. Üzerlerini fırça ile bolca yağla.
Fırını 175*C ye ayarla. Tepsiyi içine koy. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık, 45-50 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder