Süre: 150 dakika
Porsiyon: 30
Kalori: 1855 (porsiyon: 61)
Kap: 30 cm çapında tepsi
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1,25 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
- Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Üzeri için: 1 tatlı kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı su
Bir leğene, un, sıcağa yakın ılık su, 2 kaşık yağ, şeker, tuz ve mayayı koy.Elle mıcıkla. Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Elini unlayarak temizle. Pürüzsüzleşene kadar, 3-4 dakika yoğur. Bütünleştir, top gibi yap. Tasta kalan unu silkele hamuru içine koy. Tasın üstüne ıslak bez ört. En az, 2 misli olana kadar 1,5-2 saat beklet. Bu süre sonunda yeteri kadar kabarmamışsa biraz daha beklet. Tepsiyi yağla, unla, unu silkele. Elle hafif bastırarak hamuru içine yay. Yoğurdu 2 kaşık su ile karıştır. Üzerine sür. 30-35 dakika daha beklet.
Fırını 200* C ye ayarla, kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, 25-30 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder