Süre: 30 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1900 (porsiyon: 475)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere
Malzemeler
- 1,5 su bardağı arpa şehriye
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 tane orta boy domates
- 1 tane sivribiber
- 2-3 dal dereotu
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı domates+ su
Tarif
Domatesi soy, robotta püre yap veya rendele. Su bardağına koy. Tencereye zeytinyağını koy, kızdır. Arpa şehriyeleri içine at. Hafif kahverengi olana kadar yaklaşık 3 dakika kavur. Domatesi bardakla ölçerek koy. 1-2 dakika kaynasın. Biberi koy. Domatesle birlikte 2 bardak sıvı olacak şekilde su ile tamamla. Tuz ve karabiber koy. Kaynadıktan sonra ocağı tam kıs. Kapağını açmadan 15 dakika pişir. 1 tur karıştır.Üzerine dereotu doğra. Üzerine kağıt havlu ser. (Buharlaşan su yumuşatmasın diye). Sevis yaparken bir daha karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder