Porsiyon: 12
Kalori: 3320 (porsiyon: 268)
Kap: Büyük fırın tepsisi ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 750 gr ıspanak
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 tane yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Dışı için: 3 tane yufka
- '' '' : 1 tane yumurta
- '' '' : 1 tane yumurta akı
- '' '' : 200 ml süt
- '' '' : 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Üzeri için: 1 tane yumurta sarısı
- '' '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- Tepsi için : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Ispanağın köklerini 2 cm içerden kes, at. Kötü yapraklarını ayıkla. Teker teker yıka. Evyeye su doldur, 4-5 kere daha yıka. Süz. İri iri doğra. Peyniri ufala. Tencereye 4 kaşık yağı koy, kızdır. Ispanakları azar azar içine at. Yüksek ateşte, suyu gidene kadar kavur. Bırak soğusun. İçine, 2 yumurta, 2 kaşık un, peynir, tuz ve karabiberi ekle, karıştır.1 yumurta ve 1 yumurta akını, sütü ve 6 kaşık yağı bir tasa koy, çatalla çırp. Tepsiyi yağla. 1 yufkayı, kenarları dışarı sarkacak şekilde içine yerleştir. Üzerine kaşıkla sütlü karışımdan serp. 2. yufkayı üzerine, kenarları içerde olacak şekilde, büzgülü büzgülü yerleştir. Bunun da üzerine sütlü karışımdan serp. Ispanaklı karışımı üzerine yay. Son yufkayı da büzgülü şekilde üzerine yay. Üstüne sütlü karışım serp. Yufkanın dışarı sarkan kenarlarını üzerine katlayarak, kapat. 1 yumurta sarısına, 2 kaşık sütlü karışım ve 1 kaşık yağı ekle, karıştır. Üzerine sür.
Fırını 180* C ye ayarla. Tepsiyi içine koy, üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Hemen fırından çıkar, yoksa yumuşar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder