Porsiyon: 1
Kalori: 800 (porsiyon: 800)
Kap: 26 cm çapında teflon tava
Malzemeler
- 1 tane yufka
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı su
- Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağı
- İçi için: 75 gr peynir
Tarif
1 yufkayı ikiye katla. Düz kısmının ortasından şemsiye gibi tut. Yuvarlak kenarını 10 cm içerden kopar. Küçük daire elde et.Yumurta sarısı, 2 kaşık yağ ve suyu çatalla çırp.Tavaya biraz katı halde tereyağı sür. Yufkayı kenarları dışarı taşacak şekilde yerleştir. Yufkanın koparılmış kenarını üzerine buruşuk olacak şekilde yay. Yumurtalı için tamamını üzerine gezdir. Peyniri üstüne yay. Alttaki yufkanın sarkan kenarlarını üzerine zarf gibi katla. Ocağı yak tavayı üzerine koy. Orta ateşte altı hafif kızarana kadar pişir. Böreği çevir. Hafif kızarınca tekrar çevir. Üzerini yağla. Her iki yüzünü de arada yağlayarak tamamen kızarmasını sağla.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder