Sulu Kıtır Börek

Süre: 75 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 2700 (porsiyon: 225)
Kap: Büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 9 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • İçi için: 200 gr peynir (Sucuklu ya da kıymalı da olur)
  • Üstü için: 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Suyun içine 9 kaşık yağı koy. 1 yufkayı tezgaha yay. Yarısına sulu yağdan, fırçayla sür. Diğer yarısını üzerine kapat. 4 üçgen parçaya böl. Uçgenin yuvarlak kenarı tarafına, 2 kaşık kadar peynir koy. Yanlarını üzerine katla, rulo şeklinde sar. Bir çay tepsisine koy. Diğerlerini de böyle yap. Birinci sıra dolduğunda, araya streç film koy. Diğerlerini bunun üstüne koy. Tepsiyi de streç filmle sar. Ya da hava almayacak şekilde bir poşete koy. Buzdolabında en az 2 saat beklet. (Buzlukta daha uzun zaman kalabilir).
Tepsiyi yağla. Dolaptan çıkar. Bir tasa su doldur. Börekleri suya batır, çıkar. Tepsiye diz. Üzerlerine fırça ile yağ sür. Fırını 175*C ye ayarla. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 50-60 dakika pişir. Fırından hemen çıkar, yoksa yumuşar!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder