Karalahana Çorbası

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 880 (porsiyon: 146)
Kap: 20 cm çapında tencere ve düdüklü tencere

Malzemeler

  • 300 gr karalahana
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tane orta boy soğan
  • 1 tane orta boy havuç
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı  taze barbunya fasulye veya 1/2 su bardağı kuru barbunya
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı su

Tarif

Kuru barbunya ile yapılacaksa 8 saat öncesinden suyu koy. Taze barbunya ile yapılacaksa suya koymaya gerek yok. Düdüklü tencereye 2 su bardağı kadar su koy. Barbunyaları ekle. Tencereden buhar çıkmaya başlayınca düdüğü kapat. Ocağı en kısık dereceye getir. 20-25 dakika pişir. Soğuk suyun altında tencerenin basıncını düşür. Kapağı aç. Barbunyaları süz.
Karalahanayı yıka, ince kıy. Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Havucu kazı, rendele.
Tencereye yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Rengi sararana kadar 2 dakika kavur. Karalahanayı at. 2 dakika kadar kavur. Salçayı ekle çevir. Suyu koy. Havucu koy. Tuz ve karabiberi ekle. Kaynadıktan sonra ocağı kıs. 25 dakika kadar pişir. Barbunyaları ekle. Mısırununu 1/2 çay bardağı ile çöz. Yemeğin suyundan 1 kepçe al içine koy, çöz. Tencereye sicim gibi akıtarak dök, karıştır. Bulguru koy. 5 dakika daha pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder