Nohut Ezme

Süre: 50 dakika
Porsiyon: 6
Kalori: 1420 (porsiyon: 236)
Kap: Salata tabağı ve sahan

Malzemeler

  • 1 su bardağı nohut
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Tarif

Nohutları, büyük bir tasa koy. Üzerini 4-5 parmak aşacak şekilde su koy, sabaha kadar beklesin. Sabah süz, düdüklü tencereye koy. Üzerini 3-4 parmak aşacak kadar su koy. Kapağı kapat. Düdükten ses gelince, düdüğü kapat. Ocağı tam kıs. 50 dakika pişir. Süz. Soğuk su altında soğut. Kabuklarını soy. Robota koy. 2 kaşık yağ, nar ekşisi, kimyon, tarçın, tuz ve karabiber ekle, püre yap.
Kuş üzümlerini yıka.Sahana yağı koy, kızdır. Fıstıkları içine at. Hafif kahverengi olana kadar 2 dakika kavur. Ocağı kıs kuşüzümlerini at. 1-2 kez çevir. Soğuyunca Pürenin içine kat, karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder