Porsiyon: 6
Kalori: 1420 (porsiyon: 236)
Kap: Salata tabağı ve sahan
Malzemeler
- 1 su bardağı nohut
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Tarif
Nohutları, büyük bir tasa koy. Üzerini 4-5 parmak aşacak şekilde su koy, sabaha kadar beklesin. Sabah süz, düdüklü tencereye koy. Üzerini 3-4 parmak aşacak kadar su koy. Kapağı kapat. Düdükten ses gelince, düdüğü kapat. Ocağı tam kıs. 50 dakika pişir. Süz. Soğuk su altında soğut. Kabuklarını soy. Robota koy. 2 kaşık yağ, nar ekşisi, kimyon, tarçın, tuz ve karabiber ekle, püre yap.Kuş üzümlerini yıka.Sahana yağı koy, kızdır. Fıstıkları içine at. Hafif kahverengi olana kadar 2 dakika kavur. Ocağı kıs kuşüzümlerini at. 1-2 kez çevir. Soğuyunca Pürenin içine kat, karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder