Ispanaklı Gül Börek

Süre: 125 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 3220 (porsiyon: 268)
Kap: 30*40 cm boyutunda tepsi ve 20 cm çapında tencere


Malzemeler


* 750 gr ıspanak
* 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı un
* 100 gr peynir
* 1 tatlı kaşığı tuz


  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kimyon
  • Dış malzemeleri: 3 tane yufka
  •    ''         ''        : 1 su bardağı süt yoksa yoğurt
  •    ''         ''        : 1 tane yumurta + 1 yumurta akı
  •    ''         ''        : 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •    ''       '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • Tarif

    Ispanakların kökünü 2 cm içerden kes, at. Ispanakları tek tek yıka. Evyeye su doldur, kumu gidene kadar, 5-6 defa daha yıka, süzülsün. İri iri doğra. Peyniri ufala. Tencereye 4 kaşık yağı koy, kızdır. ıspanakları içine azar azar at. Suyu çekilene kadar kavur. Bırak soğusun. Tuz, karabiber, kimyon at. Unu, 2 yumurtayı ve peyniri içine at, karıştır.
    Tepsiyi yağla. Yufkayı 4 üçgen parçaya böl. Süt, yumurta, yunurta akı ve 6 yemek kaşığı yağı bir kaseye koy, çatalla çırp. 1 parça yufkayı tezgaha ser. Üzerine fırça ile sütlü karışımdan sür. Ispanaklı malzemeden, 2-3 kaşık yuvarlak kenarı tarafına koy, yay. Bu kenardan başlayarak, gevşek bir rulo yap. Bir ucunu sabit tutup, öbür ucunnu etrafıda döndür. Gül şekli ver. Tepsiye yan yana yerleştir. 2 kaşık sütlü karışım, 1 kaşık yağ ve yumurta sarısını karıştır. Üzerlerine sür. Sütlü karışım kalmışsa, üzerine serpiştir. Çörekotu serp.
    Fırını 180*C ye ayarla, tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 60-70 dakika pişir. Hemen fırından çıkar, yoksa yumuşar!

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder