Porsiyon: 12
Kalori: 3220 (porsiyon: 268)
Kap: 30*40 cm boyutunda tepsi ve 20 cm çapında tencere
Malzemeler
* 750 gr ıspanak
* 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
* 2 tane yumurta
* 2 yemek kaşığı un
* 100 gr peynir
* 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Ispanakların kökünü 2 cm içerden kes, at. Ispanakları tek tek yıka. Evyeye su doldur, kumu gidene kadar, 5-6 defa daha yıka, süzülsün. İri iri doğra. Peyniri ufala. Tencereye 4 kaşık yağı koy, kızdır. ıspanakları içine azar azar at. Suyu çekilene kadar kavur. Bırak soğusun. Tuz, karabiber, kimyon at. Unu, 2 yumurtayı ve peyniri içine at, karıştır.Tepsiyi yağla. Yufkayı 4 üçgen parçaya böl. Süt, yumurta, yunurta akı ve 6 yemek kaşığı yağı bir kaseye koy, çatalla çırp. 1 parça yufkayı tezgaha ser. Üzerine fırça ile sütlü karışımdan sür. Ispanaklı malzemeden, 2-3 kaşık yuvarlak kenarı tarafına koy, yay. Bu kenardan başlayarak, gevşek bir rulo yap. Bir ucunu sabit tutup, öbür ucunnu etrafıda döndür. Gül şekli ver. Tepsiye yan yana yerleştir. 2 kaşık sütlü karışım, 1 kaşık yağ ve yumurta sarısını karıştır. Üzerlerine sür. Sütlü karışım kalmışsa, üzerine serpiştir. Çörekotu serp.
Fırını 180*C ye ayarla, tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, 60-70 dakika pişir. Hemen fırından çıkar, yoksa yumuşar!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder