Kıymalı Gül börek

Süre:  120 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 3400 (porsiyon: 283)
Kap: Büyük sahan ve orta boy fırın tepsisi

Malzemeler

  • 3 tane yufka
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 tane yumurta+1 yumurta akı
  • İçi için: 400 gr kıyma
  •   ''     '' : 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •   ''     '' : 3 tane büyük soğan
  •   ''     '' : 2-3 dal maydanoz
  •   ''     '' : 1 çay kaşığı karabiber
  •   ''     '' : 1 tatlı kaşığı tuz
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •     ''       ''  : 1 yumurta sarısı
  •     ''       ''  : 1 yemek kaşığı çörekotu
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Soğanı soy, yıka, minik minik doğra. Sahana 4 yemek kaşığı yağı ekle, kızınca soğanları içine at. Rengi iyice sararana kadar 7-8 dakika kavur. Kıymayı ekle, Suyunu salıp çekene kadar 2-3 dakika kavur. İçine maydanozu doğra. Tuz ve karabiberi koy, karıştır. Ocağı kapat.
Sütü bir kaseye koy, içine 1 yumurta ve yumurta akını, 6 yemek kaşığı yağı ekle, çatalla biraz çırp. Tepsiyi yağla. 1 yufkayı ortadan ikiye böl. Sonra 4 üçgen parçaya ayır. 1 üçgen parçayı tezgaha ser. Üzerine sütlü karışımdan biraz, fırça ile sür. Yuvarlak kenarı tarafına 2 kaşık kıymalı içten koy. Üçgenin sivri tarafına doğru rulo şeklinde sar. Bir ucunu sabit tut. Diğer tarafınına doğru, gevşek şekilde sar. Gül şeklinde olsun. Tepsiye yanyana diz. Yumurta sarısının içine, 2 kaşık sütlü karışım ve 2 kaşık yağ koy karıştır. Böreklerin üzerine sür. Kalan sütlü içi üzerlerine kaşıkla dök. Çörekotu serp. Fırını 180*Cye ayarla, ısınınca tepsiyi içine sür. Üzerleri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Fırından hemen çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder