Kıymalı Karadeniz Pidesi

Süre: 150 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 3125 (porsiyon: 781)
Kap: Büyük tas, büyük fırın tepsisi ve orta boy sahan

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 2/3 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • İçi için: 200 gr kıyma (nuar veya kontrafile)
  •  ''    ''  : 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •  ''    ''  : 3 tane orta boy soğan
  •  ''    ''  : 1 çay kaşığı tuz
  •  ''    ''  : 1/2 çay kaşığı karabiber
  •  
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Üzeri için: 1 yemek kaşığı su
  •     ''      ''   : 1 yumurta sarısı 

Tarif

Tasa unu, sıcağa yakın ılık suyu, 1 yumurtayı, 2 kaşık yağı, yoğurdu, şekeri, tuzu ve mayayı koy.
Malzemeleri elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp, hamuru üzerine al. 3-4 dakika yoğur. Pürüzsüzleşsin. Toparla, bütünleştir. Tastaki unu silkele içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 45-60 dakika beklesin, kabarsın.
Bu arada soğanları soy, yıka.Minik minik doğra. Sahana 3 yemek kaşığı yağı koy, kızdır. Soğanları içine at. Sararana kadar 3-4 dakika kavur. Kıymayı ekle, suyunu salıp çekene kadar 2 dakika kavur. Tuz ve karabiberi ekle.
Hamuru unlanmış tezgaha al. Merdane ile uzun elips şeklinde,15*30 boyutunda, 3 mm kalınlığında aç. İçine kıyma koy. Kenarlarını üzerine, ortası açık kalacak şekilde kapat. Tepsiyi yağla. Şeklini bozmadan tepsiye yerleştir.Kenarlarına su karıştırılmış yumurta sarısını sür. Fırını 200* C ye ayarla, kızınca tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişir. Çıkar, kenarlarına tereyağ sür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder