Bazlama

Süre: 180 dakika
Porsiyon: 8
Kalori: 4000 (porsiyon: 500)
Kap: Leğen ve seramik tava

Malzemeler

  • 7 su bardağı un
  • 2,25 su bardağı ılık su
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2,5 tatlı kaşığı tuz
  • 3 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • Açmak için: 1/2 su bardağı un

Tarif

Leğene un, sıcağa yakın ılık su, yoğurt, 2 kaşık yağ, şeker, tuz ve mayayı koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgahı unla, üzerine hamuru al. Ellerini unla ovarak temizle. 3-4 dakika, iyice pürüzsüzleşene kadar yoğur. Bütünleştir. Leğene koy. Üzerine ıslak bez ört. En az, 1,5-2 saat, 2 misli büyüyerek mayalansın. Yeteri kadar, mayalanmamışsa biraz daha beklet.
Hamura yumrukla bastırarak, havasını çıkar. 8 parçaya böl. Toparla, beze olsun. Unlanmış tezgaha koy, üzerine ıslak bez ört. 10-15 dakika daha beklesin. Birer birer altını ve üstünü hafif unlayarak, elle bastır, yassılaştır. 20 cm kadar olsun. Unlarını silkele. Tavayı iyice kızdır. Ocağı yükseğe yakın orta ateşe al. Bazlamaları arkalı önlü kızart.
Yenmeyenleri, ekmek saklar gibi sakla. Yerken tavada kızart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder