Makarnalı Börek

Süre: 100 dakika
Porsiyon: 12
Kalori: 4450 (porsiyon: 370)
Kap: 20 cm çapında tencere ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • 1 paket  fırın makarna (500 gr) ( ortası delikli)
  • 2 tane yufka
  • 6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2 tane yumurta
  • 1 yumurta akı
  • 1 su bardağı süt
  • 400 gr beyaz peynir
  • Haşlamak için: 2 litre su
  •        ''          '' : 1 yemek kaşığı tuz
  • Üzeri için: 1 yumurta sarısı
  •     ''      '' : 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • Tepsi için: 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Tarif

Tencereye suyu ve 1 yemek kaşığı tuzu koy, fokur fokur kaynasın. Makarnaları içine koy. O, kendiliğinden kaynadıkça içine iner. Arada kepçe ile bastır. Orta ateşte, kaynadıktan sonra 12 dakika pişsin. Suyunu süz. Soğuk sudan geçirerek, ısısını düşür. Peyniri ufala.
Bu arada, 2 yumurta ve 1 yumurta akını,  küçük bir tasa koy çatalla çırp. İçine sütü ve 6 kaşık yağı ekle çırp.
Tepsiyi yağla. 1 yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde ser. Üzerine, fırça ile sütlü harç sür. Diğer yufkayı ikiye böl. Bir parçasını tepsideki yufkanın üzerine ser. Makarnaları ve  peyniri üzerine yay. Sütlü karışımın 3/4 ünü üzerine kaşık kaşık dök. Yarım yufkayı üzerine ser. Üstüne sütlü karışımdan sür. En alttaki yufkanın sarkan uçlarını üzerine zarf gibi kapat. Yumurta sarısının içine 2 kaşık sütlü harç ve 1 yemek kaşığı yağı koy, karıştır. Yufkanın üzerine hepsini sür.
Fırını 180*C ye ayarla, tepsiyi içine sür. Üzeri kızarana kadar, yaklaşık 60-70 dakika pişir. Fırından hemen çıkar yumuşamasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder