Süre: 20 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1522 (porsiyon: 380)
Kap: 20 cm çapında tencere
Malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1/2 su bardağı arpa şehriye
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2,25 su bardağı sıcak su
Tarif
Bulgur ve şehriyeyi yıkamak gerekmez. Tecereye zeytinyağını koy, kızdır. Arpa şehriyeleri içine at. Hafif kahverengi olana kadar, yaklaşık 2 dakika kavur. Bulguru koy, 2 dakika kadar kavur. Tereyağını koy, erisin. Suyu ve tuzu ekle. Kaynadıktan sonra, tencerenin kapağını kapat. Ocağı iyice kıs. 15 dakika pişsin. Ocağı kapat. Kapağı aç. Bir tur karıştır. Üzerine kağıt havlu ser, (kapaktaki su içine akıp, pilavı yumuşatmasın diye).Kapağı kapat. 5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce karıştır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder