Karışık Pİzza

Süre: 170 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 4150 (porsiyon: 1037)
Kap: Büyük tas ve büyük fırın tepsisi

Malzemeler

  • Hamuru için: 2,5 su bardağı un
  •       ''         ''  : 1 su bardağı ılık süt
  •       ''         ''  : 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  •       ''         ''  : 2 yemek kaşığı şeker
  •       ''         ''  : 1 tatlı kaşığı tuz
  •       ''         ''  : 1,5 tatlı kaşığı aktif kuru maya (instant)
  • İçi için         : 1 kangal sucuk
  •   ''    ''           : 200 gr kaşarpeynir
  •   ''    ''           : 4 yemek kaşığı ketçap
  •   ''    ''           : 4 dilim salam
  •   ''    ''           : 4 tane sosis
  •   ''    ''           : 50 gr pastırma
  •   ''    ''           : 1 kutu haşlanmış mısır
  •   ''    ''           : 1 küçük domates
  •   ''    ''           : 3 tane sivribiber
  •   ''    ''           : 10 tane zeytin
  •   ''    ''           : 1 tatlı kaşığı susam

Tarif

Tasa  hamur malzemelerini koy. Elle mıncıklayarak, bütünleştirmeye çalış. Tezgaha un serp. Hamuru üzerine al. 3-4 dakika yoğur. Pürüzsüzleşsin. Bütünleştir. Tastaki unu silkele, hamuru içine koy. Tasın üzerine ıslak bez ört. En az 1,5-2 saat beklesin. Kabarıp iki misli olsun.
Bu arada; sucuğu ince ince doğra. Salam, sosis ve pastırmayı küçük küçük doğra. Kaşarpeyniri rendele, domatesi minik minik doğra. Biberi doğra. Zeytinlerin çekirdeğini çıkar, doğra.
Tezgahı unla, hamuru üzerine al. Elle bastır yassılaşsın. Üzerine çok hafif un serp. Merdane ile tepsiye sığacak şekilde aç. Kenarlarının 2 cm içersinden başlıyarak ketçap yay. Kaşar peyniri yay. Sucukları üzerine diz. Salam, sosis ve pastırmayı dağıt. Haşlanmış mısırı serp. Domates, biber ve zeytinleri koy. Elle üzerlerine bastırarak düzelt. Hamurun kenarlarını üzerine kapat. Üstüne susam serp. Fırını 200*Cye ayarla. Kızınca tepsiyi içine sür. Üstü kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder