Zeytinyağlı Kabak


Süre: 20 dakika
Porsiyon: 2
Kalori: 475 (porsiyon: 237)
Kap: 18 cm çapında tencere

Malzemeler

  • 2 tane kabak
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 5-6 tane taze soğan
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 5-6 dal dereotu
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1,5 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su

Tarif

Kabakları kabuğu ile birlikte 3 mm kalınlığında yuvarlak doğra. Pirinci yıka. Soğanları ince kıy. Tencereye yağı koy, kızdır.Soğanları içine at, 1 dakika kadar kavur. Kabakları ekle 1-2 kez çevir. Suyu, pirinci, tuzu, şekeri, naneyi koy. Ocağı en kısık ayara getir. Pirinçler yumuşayana kadar, 15 dakika pişir. (arada suyunu kontrol et). Dereotunu üzerine doğra.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder