Süre: 20 dakika
Porsiyon: 2
Kalori: 475 (porsiyon: 237)
Kap: 18 cm çapında tencere
Malzemeler
- 2 tane kabak
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 5-6 tane taze soğan
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 5-6 dal dereotu
- 1 çay kaşığı nane
- 1,5 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı su
Tarif
Kabakları kabuğu ile birlikte 3 mm kalınlığında yuvarlak doğra. Pirinci yıka. Soğanları ince kıy. Tencereye yağı koy, kızdır.Soğanları içine at, 1 dakika kadar kavur. Kabakları ekle 1-2 kez çevir. Suyu, pirinci, tuzu, şekeri, naneyi koy. Ocağı en kısık ayara getir. Pirinçler yumuşayana kadar, 15 dakika pişir. (arada suyunu kontrol et). Dereotunu üzerine doğra.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder