Porsiyon: 16
Kalori: 3300 (porsiyon: 206)
Kap: Mikser kabı, 16 tane kağıt kek kalıbı ve büyük fırın tepsisi
Malzemeler
- 1 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı bal
- 50 gr tereyağı
- 1/2 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı krema
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 1,5 su bardağı un
Tarif
Şeker ve yumurtayı mikser tasına koy, mikserle köpürene kadar çırp. Balı ekle, çırp. Yağları ekle, çırp. Yoğurt, süt, krema ve kabartma tozunu ekle, çırp. Unu azar azar ekle ve karıştırarak yedir. Damla çikolatayı koy, karıştır. Kağıt kalıpları tepsiye yerleştir. İçlerine tepeleme dolu, 1 kaşık hamur koy. Fırını 175*C dereceye ayarla. Isınınca tepsiyi içine koy. Üzerleri hafif kızarana kadar, 30 dakika pişir. Bir tanesine bıçak batır. Hamur bulaşmıyorsa olmuştur. Tamamen soğuyunca kapaklı bir kaba al.İçlerini yağlamak koşulu ile sufle kaplarında da oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder