Süre: 45 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1065 (porsiyon: 266)
Kap: Büyük tas ve salata tabağı
Malzemeler
- 2/3 su bardağı kuru fasülye
- Haşlamak için: 3 su bardağı su
- 1 tane büyük soğan
- 1 tane küçük domates (varsa)
- 1 tane küçük salatalık ( varsa)
- 1 tane minik havuç
- Çok az kırmızı lahana
- 2-3 dal maydanoz
- 2 dal dereotu ( varsa)
- 1 dal nane ( varsa)
- 1/2 limonun suyu
- 4 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Kuru fasülyeleri akşamdan suya koy. Sabah, suyunu dök 2 su bardağı su ile düdüklüye koy. Düdük çalana kadar yüksek ateşte kaynat. Düdüğü kapat, ocağı en kısık ayara getir. 20-25 dakika kadar pişir. ( her fasülye farklı zamanda pişebilir ). Süz. Tam soğuyana kadar, soğuk sudan geçir, süz, tasa al. Kuru soğanı piyazlık doğra, tuzla ov. Tasa koy. Diğer malzemelerden hangileri varsa küçük küçük doğra. Dereotu, maydanoz ve naneyi kıy. Tasa ekle. Limon suyu, sirke, nar ekşisi ve zeytinyağı içine koy, karıştır. Tabağa al.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder