Porsiyon: 2
Kalori: 2150 (porsiyon: 1075)
Kap: 40*45 cm boyutlarında tepsi ve 45*45 cm boyutlarında yağlı kağıt
Malzemeler
- 2 tane bütün çupra veya palamut
- 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 3 tane orta boy soğan
- 3 tane orta boy domates
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 limon
- 2 tane 45*45 cm boyutunda yağlı kağıt
- Kağıdı yağlamak için 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
Tarif
Soğanları soy,yıka. Minik minik doğra. Domateslerin kabuklarını soy, minik minik doğra.Tavaya yağı koy, kızdır. Soğanı kat, çok hafif karamel olana kadar, yaklaşık 3-4 dakika kavur. Domatesi kat, yumuşayana kadar, yaklaşık 6-7 dakika kavur. Tuz at.
Kağıdı yağla. Balığı üstüne koy. İçine harç doldur. Diğer balığa da aynı işlemi yap. Kalan harcı üzerlerine paylaştır. Kağıdı bohça gibi kapat. Uçları alta gelecek şekilde tepsiye yerleştir. Fırını 200*C ye ayarla, 10 dakika kızdıdıktan sonra tepsiyi fırına sür. 60 dakika pişir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder