Porsiyon: 4
Kalori: 500 (porsiyon: 125)
Kap: 20 cm çapında tencere, buharda haşlama kabı ve salata tabağı
Malzemeler
- 1 tane küçük boy karnabahar
- 1,5 kase yoğurt
- 2-3 diş sarmısak
- 1 çay kaşığı tuz
Tarif
Karnabaharın koçanını kes, çıkar, çiçeklerine ayır, yıka. Bıçakla tavla zarı kadar küçük parçalara böl. Tencereye 1,5-2 cm su koy. Haşlama kabını içine yerleştir. Karnabaharları ekle. Kaynadıktan sonra, ocağı iyice kıs. Çok diri kalacak şekilde 7-8 dakika haşla. Servis tabağına al.Sarmısağı soy, yıka, rendele, yoğurda ekle. Tuz koy karıştır. Karnabaharın üstüne dök.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder