Karnabahar Salatası

Süre: 25 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 500 (porsiyon: 125)
Kap: 20 cm çapında tencere, buharda haşlama kabı ve salata tabağı

Malzemeler

  • 1 tane küçük boy karnabahar
  • 1,5 kase yoğurt
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 çay kaşığı tuz

Tarif

Karnabaharın koçanını kes, çıkar, çiçeklerine ayır, yıka. Bıçakla tavla zarı kadar küçük parçalara böl. Tencereye 1,5-2 cm su koy. Haşlama kabını içine yerleştir. Karnabaharları ekle. Kaynadıktan sonra, ocağı iyice kıs. Çok diri kalacak şekilde 7-8 dakika haşla. Servis tabağına al.
Sarmısağı soy, yıka, rendele, yoğurda ekle. Tuz koy karıştır. Karnabaharın üstüne dök.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder