Közlenmiş Patlıcan Salatası

Süre: 60 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 675 (porsiyon: 168)
Kap: Salata tabağı

Malzemeler

  • 3 tane orta boy patlıcan
  • 2 tane köz kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 tane orta boy soğan
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi

Tarif

Patlıcan ve biberleri bıçakla bir kaç yerinden hafif del. Kabuklu ve bütün şekilde; fırında yapılacaksa, fırın tepsisine, ızgarada yapılacaksa, ızgaraya koy. Fırını 200* C ye ayarla, içine tepsiyi koy. Çok yakmadan, yaklaşık 30-35 dakika közle. Fırından ya da ızgaradan al, suyun altına tut, el yakmayacak şekilde soğut. Elle kabuklarını soy. Kesme tahtası üzerinde minik minik doğra. Tabağa al. Soğusun.
Soğanı soy, yıka çok ince piyazlık doğra. Maydanozu kıy. Sarmısağı soy, yıka, rendele. Tabağa ekle. Limon, sirke, yağ, nar ekşisi koy. Hepsini karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder