Arpa Şehriyeli Pilav

Süre: 25 dakika
Porsiyon: 4
Kalori: 1700 (porsiyon: 425)
Kap: 20 cm çapında sığ tencere

Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı sıcak su veya et suyu, tavuk suyu

Tarif

Pirinci yıka, süz. Tencereye ayçiçek yağını koy, kızdır. Arpa şehriyelerini içine at. Hafif kahverengi olana kadar 3 dakika kavur. Pirinci koy. Şeffaflaşana kadar 2 dakika kavur. Tereyağını at. Erisin. Suyu ve tuzu ekle. Kaynadıktan sonra ocağı iyice kıs. Pirinçler yumuşayana kadar, 15 dakika pişsin (fazla yumuşamasın ! diri kalsın). Zedelemeden karıştır. Üzerine kağıt havlu koy. ( Kapağındaki suyun içine akıp, pirinci fazla yumuşatmasın diye ). Ocağı kapat.5-10 dakika demlensin. Servis yapmadan önce bir kez daha karıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder